Rondreis China

Rondreis China

rondreis china T ijdens de rondreizen door China kan je onder anderen Beijing, Xian, Chengdu, Yangshuo en Hongkong bezoeken. China biedt van noord tot zuid diverse culturele en natuurlijke bezienswaardigheden aan. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Chinese muur en het Terracottaleger in Xian.

Bezoek aan de Verboden stad

Wanneer je in Beijing bent kan je een bezoek brengen aan de Verboden stad. Er staan wel 980 gebouwen die bijna allemaal identiek op elkaar lijken. Je kan door de Meridiaan-poort heen om de Verboden stad te betreden. Vanaf deze poort inspecteerde de Chinese keizer zijn troepen voordat ze op oorlogspad gingen en bekeek hij de krijgsgevangenen nadat ze teruggekeerd waren. Ook werd de poort gebruikt om keizerlijke edicten vanaf uit te spreken. Verder stonden in de paviljoenen bovenop de uitstekende delen van de poortklokken en trommels om aan te kondigen dat de keizer de Verboden Stad zou verlaten. Het is een van de bekendste attracties van China waar je de paviljoenen en de kunstgalerijen met meer dan een miljoen bewaard gebleven werken kan bezichtigen.

Xian

Voor het Terracottaleger moet je in Xian zijn. Je ziet dan de achtduizend levensgrote soldaten die allemaal een eigen en uniek gezicht hebben. Ze zijn zo bekend dat ze eigenlijk nauwelijks een introductie nodig hebben. Uitgerust met echte wapens zoals zwaarden, kruibogen en zijn de soldaten onderverdeeld in voetsoldaten, officiers en generaals. Ook zijn er wel meer dan honderd strijdwagens, vijfhonderd paarden en honderdvijftig ruiters gevonden. Op de plaats waar de boeren hun waterput had willen staan staat tegenwoordig het museum waar je het Terracottaleger in de drie groeves kan bezichtigen. De eerste en de grootste groeve bevatten de soldaten welke je van bovenaf kunt bezichtigen en ook de tweede soldaten met paarden en strijdwagens, terwijl de derde groeve hogere officieren en generaals bevat. Daarnaast worden ook de mooiste en best bewaarde beelden apart in het museum tentoongesteld.

Hongkong

Je moet zeker ook Hongkong bezoeken. Hongkong heeft een subtropisch klimaat. Je kunt er het hele jaar heen zonder slecht weer, hoewel het er in de zomermaanden (juli/augustus) wel echt warm kan zijn. Hongkong is vooral een stad om te shoppen en om heerlijk te eten, dus die twee dingen kan je goed combineren. Een bezoek van enkele dagen is dan ook voor de meeste reizigers wel voldoende. In Hongkong kan je goed met het openbaar vervoer gaan. Je kunt erg makkelijk alle uithoeken van de stad verkennen door de bussen of de metro te nemen. Je kunt ook altijd terugvallen op de net iets duurdere taxirit. Over het algemeen zien veel reizigers de stad als een grote betonnen blokkendoos terwijl Hongkong voor een groot deel uit natuur bestaat. Buiten de drukke stad heb je diverse verschillende natuurparken waar je goed de drukte van de stad kunt ontvluchten. Ook heb je een aantal eilanden waaronder Lantau met de internationale luchthaven, Disneyland en Ngong Ping kabelbaan in Hongkong. De andere eilanden zijn vooral populair onder de bevolking die vooral in de weekenden naartoe reizen om het hectische stadsleven te kunnen ontvluchten.

Terug naar boven