Vakantie China

Vakantie China

Oude en moderne cultuur

vakantie china R eizigers willen vaak zowel de oude als de moderne cultuur van China zien. Beijing en Xián bieden de beste manier om het keizerlijke en revolutionaire verleden te verkennen; Shanghai presenteert een glimp van de toekomst. Geïnteresseerden in de natuurlijke wereld moeten naar de zuidelijke en westelijke provincies gaan en een cruise op de Yangtze-rivier overwegen voor een paar ontspannende dagen aan het einde van een reis.

Avontuurlijke reis

Voor de avontuurlijke reiziger (die geen Mandarijn Chinees spreekt) is het een uitdaging, maar dan een om van te genieten, om op weg te gaan naar een onafhankelijke reis door China. Wees voorbereid op het gebruik van veel handsignalen en voldoende initiatief. Sommige touroperators zijn onlangs begonnen met het aanbieden van self-drive-routes. Wat ook mogelijk is een privéreis organiseren met een auto, een chauffeur en een Engelssprekende gids, en luxe accommodatie onderweg. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid maar betekent vaak minder contact met de lokale bevolking. Een andere optie is om deel te nemen aan een rondleiding door een kleine groep. Het nadeel is dan misschien een gebrek aan spontaniteit, maar dergelijke tours maken vaak gebruik van lokale pensions en restaurants, waardoor er meer interculturele uitwisseling mogelijk is.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van Beijing zijn de Verboden Stad, het Zomerpaleis, de Tempel van de Hemel en het Tiananmenplein. De Grote Muur is een dagtocht naar het noorden. Andere nieuwere bestemmingen zijn het Olympisch dorp en 798, een moderne kunstwijk vol met galerijen, tentoonstellingsruimtes en ateliers. Een geïnformeerde en inspirerende privégids kan elke tour enorm verrijken.

Mijn favorieten

Het park in de Tempel van de Hemel is een van mijn favoriete plekken in China. Aankomst bij zonsopgang of vlak voor zonsondergang, wanneer u oudere lokale bewoners t’ai chi-bewegingen kunt zien doen en achteruit ziet lopen om hun balans te verbeteren. Huur ook een fiets of ontdek te voet de oude hutongs, of smalle steegjes, rond de straat Nanluoguxiang, voor een momentopname van het lokale leven. Xi’an is de thuisbasis van de Terracotta Warriors, maar er zijn ook enkele vredige toevluchtsoorden in de stad. Mijn favoriete schuilplaats is het terrein van de Small Wild Goose Pagoda, net buiten de stadsmuren. Vroeg in de ochtend bezocht, het blijft een van de rustigere toeristische attracties van Xi’an. Ga ‘s middags naar het lokale favoriete centrum van Lianhu Park, waar het theehuis uitkijkt op een vijver die vol zit met roze witte lotusbloemen.

Shanghai

Shanghai is het commerciële hart van China, met de beste hotels, restaurants en winkels van het land. Maar must-see attracties zijn niet overduidelijk. Bezoekers moeten over de rivier de Bund wandelen, de oude koloniale wijken verkennen en dwalen tussen de boetieks en cafés van geplaveide Xintiandi, een district van herbouwde traditionele stenen architectuur genaamd shikumen. De beste hotels in Shanghai zijn het historische Astor House, het Park Hyatt, met zijn adembenemende uitzichten, de op de jaren dertig geïnspireerde Langham Yangtze en het eigentijdse PuLi Hotel & Spa. Maar ik ben dol op de wijk French Concession met zijn lommerrijke achterafstraatjes en Fuxing Park waar buurtbewoners samenkomen om hun ochtendroutines te volgen van stijldansen tot vechtkunsten.

Terug naar boven