Vakantie China

Vakantie China

vakantie china D atong is een stad in China die je zeker is moet gaan bezoeken. Een stad die meer dan 2000 jaar geleden is ontstaan in de periode van de Han Dynasty met meer dan 3 miljoen inwoners en ligt in de provincie Shanxi. De stad ligt op een paar uur rijden ten westen van Beijing - dichtbij de grens met Mongolië - en is gemakkelijk per trein vanaf de hoofdstad bereikbaar. Vaak is een bezoek aan Datong onderdeel van de fantastische Trans Mongolië Express, de treinreis die je helemaal van Moskou, via Rusland en Mongolië naar Beijing brengt. De stad ligt op ruim 1000 meter hoogte, waardoor het er overwegend koel en fris is. In de winter kan het er flink vriezen en in de zomer komt de temperatuur meestal niet boven de 26 graden uit.

Yangshuo het kasgebergte

Yangshuo ligt prachtig in het midden van het Karstgebergte en wordt inmiddels zowel nationaal als internationaal door mensen van alle kanten uit de wereld jaarlijks bezocht. De regio heeft een subtropisch klimaat wat betekent dat de temperatuut het gehele jaar goed te doen is. Yangshuo heeft een erg drukke hoofdstraat, maar ook een gezellige autovrije winkelstraat waar het soms net de dolle dwaze dagen van de Bijenkorf lijkt. Er zijn hier vele restaurantjes, internetcafeetjes met gezellige terrasjes, winkeltjes, boetiekjes enzovoort waardoor je je daar niet hoeft te vervelen. Yangshuo was al jaren geleden het domein van buitenlandse reizigers, je hebt er dan ook veel westerse restaurants (en barretjes) en vanzelfsprekend fastfoodketens als KFC en McDonald's. Yangshou is echt een leuke stad om te bezoeken.

Jiuzhaigou

Jiuzhaigou - de Jiuzhai vallei wordt gezien als een van de mooiste gebieden in China. Alles draait daar om de natuur en je kunt er dan ook een mooie wandeltocht maken. Er staan diverse watervallen en prachtig gekleurde meren die omringd worden door meerdere bergen met besneeuwde toppen. In het enorm uitgestrekte natuurpark komen ook panda's voor. Je kunt op diverse verschillende manieren naar Jiuzhaigou reizen. Sinds 2012 heb je een directe treinverbinding tussen Chengdu en Jiuzhaigou dorp, wat de snelste en meest handigste manier is om naar het prachtige natuurgebied te reizen. Een andere manier is het vliegtuig vanaf Chengdu Shuangliu luchthaven. Jiuzhaigou is een fantastische plaats om te zoeken, vooral als je een natuurliefhebber bent is het zeker een must go!

Huangshan

De berg Huangshan wordt ook wel de Gele Berg genoemd en het is een belangrijke berg voor de Chinezen en ook een UNESCO World Heritage Site. Je hebt er diverse tempels en pagodes en tijdens feestdagen en vakanties is het er altijd een flinke drukte. Het is een drukke stad met veel activiteiten dus je kan je daar goed vermaken. Op schilderijen en ansichtkaarten zie je de berg vaak terug. Je kan er leuk wandelen, en op de hogere niveaus van prachtige uitzichten genieten. Er is zelfs ook een kabelbaan die je direct naar een van de toppen van de berg brengt. Je kan een bezoek aan de berg goed combineren met een bezoek aan Shanghai.

Terug naar boven